Vammaispalveluiden järjestäminen ja hankinta
-koulutuskierros käynnistettiin

29.1.2019 EL

Vammaispalveluiden järjestäminen ja hankinta -koulutuskierroksen aloitustilaisuus järjestettiin tänään Säätytalolla Helsingissä. Koko Suomen kattavan koulutuskierroksen tavoitteena on vahvistaa asiakasosallisuutta vammaispalveluissa ja tukea kuntien ja maakuntien palveluiden järjestämis- ja hankintaosaamista. Tavoitteena ovat yksilöllisiin tarpeisiin vastaavat palvelut.

Tilaisuudessa Milla Ilonen (Aspa) ja Jyrki Pinomaa (Kehitysvammaisten Tukiliitto ry) haastattelivat perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikkoa (STM), työministeri Jari Lindströmiä (TEM) ja Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainiota. Keskustelussa todettiin, että monet palveluiden käyttäjät ovat viime vuosina menettäneet luottamuksensa yhteiskunnan palvelujärjestelmään. Kysyttiin, miten luottamus voidaan palauttaa? Kuka kantaa vastuun epäonnistuneista kilpailutuksista?

Koulutus järjestetään vuoden 2019 aikana kuudella paikkakunnalla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos koordinoi koulutuskierrosta sosiaali- ja terveysministeriön ohjauksessa.

Lue lisää koulutuskiertueesta sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta!
Koulutuskierroksella vahvistetaan kuntien osaamista vammaispalvelujen järjestämisessä

Kategoria: Yleinen.